Piece piekarskie stanowią najliczniejszą grupę urządzeń produkowaną przez firmę BOHAMET. Są to piece elektryczne, cyklotermiczne, oraz termoolejowe. Dalszy podział to piece wsadowe elektryczne, wsadowe cyklotermiczne, wsadowe termoolejowe, wsadowe termoolejowe segmentowe, wsadowe termoolejowe strefowe, wsadowe segmentowe strefowe termoolejowe przystosowane do automatycznego za i rozładunku, obrotowe wózkowe cyklotermiczne, wjazdowe wózkowe termoolejowe, taśmowe przelotowe cyklotermiczne, taśmowe przelotowe termoolejowe. Powierzchnie wypiekowe od 1m2 w piecach elektrycznych do 86m2 w piecach taśmowych przelotowych. Większe powierzchnie wypiekowe możemy uzyskać w zestawach piece + automatyczny za i rozładunek np. 3 piece 9-półkowe po 40m2 każdy dają 120m2 powierzchni wypiekowej.

Wyposażeniem średnich i dużych piekarni zyskującym coraz większą popularność jest zestaw pieców z kompletem urządzeń automatycznego za i wyładunku. Na korzyść takiego zestawu przemawia zajmowana mała powierzchnia w piekarni przy jednocześnie dużej powierzchni wypiekowej.

Dużą popularność zyskują piece termoolejowe w których nośnikiem ciepła jest olej termalny. Urządzenie składa się z pieca oraz współpracującego z nim kotła. Dużo mniejsze zużycie opału w stosunku do piecy cyklotermicznych daje znaczne oszczędności i w krótkim czasie wyrównuje różnicę cen zakupu tych pieców.

Piece taśmowe przelotowe dużej wydajności.