Miesiarki spiralne typu SM są nowoczesnymi urządzeniami do miesienia wszystkich rodzajów ciast.

Proces miesienia realizowany jest z wykorzystaniem ruchów obrotowych dzieży i miesidła. Zapewnia to całkowite i dobre wymiesienie ciasta w całej przestrzeni dzieży. Profil miesidła w kształcie spirali powoduje intensywne miesienie oraz dobre napowietrzenie. Miesidło posiada dwie prędkości obrotowe wykorzystywane w zależności od zastosowanej technologii I rodzaj u ciasta.

 

Charakterystyka:

  • Cicha praca urządzenia.
  • Łatwy montaż u Klienta.
  • Cykl pracy ręczny lub automatyczny.
  • Zastosowanie hydrauliki w mechanizmach mocowania wózka z dzieżą oraz opuszczania i podnoszenia głowicy.
  • Bezpośredni napęd dzieży przekładnią cierną.

 

Miesiarki spiralne dostępne są w czterech wielkościach:

  • SM 175
  • SM 250
  • SM 340
  • SM 500